Начин на приготвяне
За качамака: в тенджера завират млякото и водата от накиснатите манатарки до кипене.
Разбъркайте царевичния грис и намалете котлона, разбъркайте няколко минути.
След това затворете капака на тенджерата и оставете да набъбне за около 20 минути, разбъркайте от време на време на много бавна степен го оставяте да се готви, без да се притеснявате... става чудесен.
Почиствате печурките с влажна кухненска кърпа и ги нарежете на ивички.
Обелете лука и чесъна и нарязвате на ситно. Измийте мащерката, накъсайте листенцата.
Загрейте зехтин /рапица / 2 с.л. в тенджерата, запържете гъбите. Добавете мащерката, лука и чесъна и запържете за кратко.
Деглазирайте с червено вино и гответе внимателно.
Добавете нарязаните ситно домати със сока, сложете и манатарките.
Овкусете със сол и черен пипер, намалете котлона, сложете капака и задушете около 10 минути.
Това е лесният вариант за качамак с гъби манатарки и е много вкусен!
Приятно приготвяне!