Макарони с месо и спанак

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
56
248
97
30/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо561
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • макарони - 500 г
  • кайма - 250 г
  • спанак - 250 г
  • яйца - 4 бр
  • масло - 50 г
  • сол
  • прясно мляко - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се варят в подсолена вода. Като се готови, се измиват със студена вода.

Спанакът се сварява и се накълцва на ситно.

Каймата се задушава.

Смесват се със сварените макарони, готовия спанак и две яйца.

Всичко се слага в тава за печене и отгоре се поставят парченца масло.

Когато макароните с месо и спанак вече са готови, се заливат с останалите яйца, разбити с прясното мляко.

Отново макароните със спанак се запичат.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар