Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Печени макарони със спанак и бекон

Печени макарони със спанак и бекон

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печени макарони със спанак и бекон
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако сте решили да ни поканите на вечеря, задължително да ни посрещнете с тази паста"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • макарони - 500 г
  • див чесън - 20 г
  • спанак - 300 г (замразен)
  • бекон - 200 г
  • масло - 100 г
  • лук - 1 бр.
  • мляко - 300 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните за тези наистина страшно апетитни печени макарони със спанак.

Сложете маслото да се разтопи и задушете лука и бекона, както и замразения спанак.

След 15 минути поръсете с брашно, разбъркайте, налейте млякото и задушавайте още 5 минути.

Изсипете макароните в сместа и нарязания див чесън, добавете солта и черния пипер.

Изсипете всичко в тава за печене и печете на 250 °C за 10 минути, а след това още 15 минути печете, като залеете солени макаронени на фурна с яйцата.

Насладете се на домашно приготвена паста!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: