Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Парфе»Боровинково парфе

Боровинково парфе

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Боровинково парфе
Снимка: Геновева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 60 г
  • бакпулвер - 5 г
  • олио
  • за крема
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • желатин - 10 г
  • сладко от боровинки - 1 бурканче
  • боровинки - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците заедно със захарта.

След като сме ги разбили, добавяме жълтъците към тях и доразбиваме с миксера.

Добавяме брашното, в което сме сложили белтъците, и разбиваме отново до получаването на хомогенна смес.

Слагаме хартия за печенe на кръгла тава с махащо се дъно и я намазняваме с олио. Изсипваме сместа за блата на нашето парфе и печем за около 20 минути, проверете с клечка за зъби, ако клечката е суха, блатът е готов. Не отнема много време да се опече блатът, така че го следете.

Оставете блата да се охлади и си пригответе крема за парфето. В дълбока купа изсипете сладкарската сметана и разбийте с миксер за около 5 минути. Добавете заквасената сметана и пудрата захар и доразбиваме с миксера.

Разтваряме желатина в кафяна чашка със студена вода, разбъркваме го и когато набъбне, го затопляме в микровълновата за около 10 секунди, като внимавате да не кипне желатинът.

След като сме разбили хубаво крема, добавяме желатина към него и разбъркваме с лъжица. Накрая прибавяме сладкото от боровинки към крема, разбъркайте внимателно с лъжица и изсипете сместа върху изпечения блат.

Загладете с лъжица и пъхнете боровинковото парфе в хладилника за 1 час. След като се стегне боровинковото парфе, махаме стените на формата за торта и отгоре украсяваме с пресни боровинки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Уважаема г-го Генова! Моля внесете конкретика в отделните етапи на подготовка и приготвяне! Количество сладко, температура на печене на блата. Някои читатели, нямаме опит в сладкарството и малко конкретика би била високо оценена! Благодаря
18.10.2022 23:24