Шоко лава изненадки

АнонименАнонименНовак1
01/09/2019
"Щом е толкова вкусна изненадата, може всеки ден да ни изненадвате по този начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо525
  • Преглеждания за месеца524
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за блат
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 1/3 купичка
  • масло - 5 с.л.
  • шококадови топчета - 1/2 купичка
  • ванилия
  • сол - щипка
  • за пълнеж
  • шоколадови топчета - 3/4 купичка
  • готварска сметана - 1/4 купичка течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе пълнежа, като смесите шоколадовите топчета със сметаната до еднородна смес и ги приберете в хладилника за 20 минути.

Разбийте 2 яйца с 2 жълтъка, прибавете захарта (аз не разполагам с миксер и използвам пудра захар, вие използвайте каквато предпочитате).

Отделно смесете шоколада с маслото и ги разтопете, докато се смесят.

Прибавете ги към яйцата, сложете ванилията и солта, и прибавете брашното.

Формичките намазнете с масло и сложете захар (на кристали), като брашно я слагайте.

Изсипете 2 с.л. лъжици от блатовата смес, след това в средата една ч.л. от пълнежа и отгоре още две от блатовата смес.

Сложете формичките с шоколадовите суфлета в тавичка и печете на загрята на 200°C фурна.

Когато бодете да проверявате дали лава кейкът е готов, го правете по страните, защото вътре остава течно.

Когато не остава по клечката, значи шоко лава кейкът е готов. Обърнете ги, като изстинат, и поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Купичката, която използвах, е сред снимките :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар