Пастет от тиквички със слънчогледови семки

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор264841642
01/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 807
  • Преглеждания за месеца1806
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запечете слънчогледовите семки за няколко минути, като бъркате непрекъснато.

Обелете и настържете тиквичките на едро ренде.

Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете тиквичките и 1 скилидка чесън. Добавете слънчогледовите семки и гответе на слаб котлон няколко минути, докато тиквичките омекнат и останат само на мазнина.

Оставете сместа леко да се охлади и я пасирайте до гладкост. Може да ползвате и блендер.

След това прибавете крема сиренето, сол, черен пипер, ситно нарязан пресен копър, 1 скилидка чесън и още 2-3 с.л. зехтин.

Разбъркайте добре, за да се смесят подправките.

Полейте с още 1 с.л. зехтин и поръсете с малко от запечените слънчогледови семки.

Сложете пастета от тиквички в хладилник за няколко часа.

След това се насладете на тази вкусна разядка в компанията на препечени филийки и чаша вино.

Добър апетит!

Източник: Люси Евтимова Lussi s World of Artcraft

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар