Начин на приготвяне
За приготвянето на тази салата всичко се реже на тънко. Аз използвах ренде, но вие можете и с ножа на ситно да режете продуктите.
В голяма купа нарязваме на ситно зелето, добавяме морковите ситно нарязани. След това добавяме ситно нарязаните стръкове от целина (2 бр.).
Прибавяме 1/2 глава салатен лук ситно нарязан и към него добавяме ябълката, аз използвах зелена, но вие можете да използвате и друг вид.
Ситно нарязан магданоз прибавяме към зеленчуците и овкусяваме с ябълков оцет на вкус.
След като всички зеленчуци са ситно нарязани в купата, започваме да стискаме и намачкаме зеленчуците, като целта е да ги смачкаме добре.
Сосът им би трябвало да се утаи на дъното на купата, но ние това точно целим.
Прибавяме към нашата зелева салата щипка чили, щипка сумак (арабска подправка), кимион на вкус и накрая към сместа прибавяме кисело мляко 4% и разбъркваме добре.
Оставяме в хладилника салатата Кол Слоу да почине и охлади за 15-20 минутки.
Добър апетит!
Коментари