Цветно италианско предястие

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15427160
03/09/2019
"Когато просто си боцваш - е предястие, когато не издържиш на чудесния вкус и придърпаш цялата чиния само за себе си - разбираемо е "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с щипка сол. Добавете 1 жълтък, 6 с.л. студена вода и 90 г студено краве масло, нарязано на малки парчета.

Замесете меко тесто. Загънете тестото в стреч фолио и приберете в хладилник за един час.

На набрашнена повърхност от охладеното тесто разточете голям правоъгълник. С помощта на точилка го прехвърлете в тавичка с размери 11/35 см.

Тестото е много еластично и се работи добре с него. След изпичането има вкус на солени крекери и е много хрупкаво.

Оформете висок борд, като леко притиснете към стените, за да се образуват формите на тавата. Надупчете дъното с вилица.

Изпечете блата на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар. В тестото няма набухватели и не се надига при печенето, затова няма нужда да го притискаме с нищо, за да се образува тестяна черупка.

Извадете тавичката от фурната, освободете изпечената форма и охладете на решетка.

Гарнирайте с резенчета маринован артишок, маслини, люти малки камбички с риба тон, малки моцарелки, слайсове тънко нарязано прошуто крудо или луканков салам, кисели лукчета.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар