Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие с калмари

Предястие с калмари

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8362k1
Предястие с калмари
Снимка: Анонимен
1 / 2
26/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • калмари - 2 бр. туби
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 8 бр.
  • маслини - 10 - 12 бр. зелени /дребни, без костилка/
  • лимонов сок - 1 ч.л. пресен
  • чесън - 1 скилидка счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме морковите, нарязваме ги на едро и ги сваряваме до леко омекване. Отцеждаме ги.

Нарязваме калмарите на парченца. Сипваме ги в тефлонова тава и добавяме зехтина. Покриваме с алуминиево фолио и задушаваме във фурната на 200 градуса 25 минути.

Изваждаме, махаме фолиото и добавяме задушените моркови, солта и чесъна. Раздрусваме няколко пъти тавата и връщаме във фурната без да покриваме с фолио.

Печем още 6-7 минути и изваждаме.

Нарязваме вътре киселите краставички, добавяме маслините и лимоновия сок, раздрусваме и сипваме предястието с калмари в чиния за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: