Салата с нахут, риба тон и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак283433031
03/09/2019
"Здравословна салата от нахут, риба тон и маслини, която може да хапнете за обяд или вечеря, да ви е сладко "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 653
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прецедете нахута в гевгир и го изплакнете със студена вода. Изсипете го е подходяща купа.

Към него добавете прецедената от олиото риба тон, нарязаните на половинки маслини, нарязан червен лук, 1 с.л. мариновани каперси.

Ако ползвате осолени каперси, първо ги накиснете за час в студена вода.

Подправете салатата с 3 с.л. зехтин, сока и настърганата кора на един биолимон. Объркайте добре продуктите.

За предпочитане е да направите салатата два-три часа, преди да се консумира.

Поднесете салатата с нахут, риба тон и маслини с резенчета лимон.

Тази салата с риба тон е подходяща за лек обяд или скромна вечеря!

Да ви е сладко!

Забележка: Салатата с нахут може да се направи и с мариновани филета от скумрия!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Elena Mateva
Elena Mateva
04.09.2019 10:40
Много вкусно се получи. Благодаря!
0
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
04.09.2019 11:06
Благодаря и на Вас!
0
0