Салата Цезар с млечен сос

03/09/2019
"Първо император, после салата, а сега и с млечен сос - истинска еволюция на храната "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 062
  • Преглеждания за месеца2062
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Класическата салата Цезар е една от най-любимите и познати салати в цял свят.

За съжаление има хора, които не могат да я консумират в оригиналния вариант заради соса ѝ, в който се съдържа аншоа и сурово яйце, а на някои това не се нрави.

В тази рецепта ви предлагам един лек и семпъл млечен сос, с който да поднесете вашата салата Цезар и да ви е не по-малко вкусно.

За него смесете хубаво, гъсто и кремообразно кисело мляко с майонеза, сос Уорчестър, сушен магданоз, малко сол и прясно изцеден лимонов сок. Може да се добави и чесън на прах. Гъстотата на соса ще зависи от количеството на лимоновия сок, което ще сложите.

В купа накъсайте на едро Айсберга - измит и добре отцеден. Нарежете домат и малко лук по желание. Овкусете всичко това със зехтин и сол.

Нарежете на парченца свареното пилешко филе и разпределете върху салатата заедно с крутоните (за да ги приготвите, само нарежете на кубчета филия хляб, оваляйте в зехтин и запечете в тиган или фурна за кратко).

Залейте салатата със млечният сос, сложете маслинки по желание и поднесете.

Също така е подходящо да се добави и пармезан или друго твърдо зряло, ароматно сирене.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар