Веган ореховки

04/09/2019
"Дали това са любимите ореховки на веганите, не се наемаме да твърдим, но със сигурност ние много ги харесваме "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца262
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • олио от авокадо - 30 мл, може да замените със зехтин
  • кокосова захар - 90 г
  • ленено брашно - 1 с.л., смесено с 3 с.л. вода
  • орехов тахан - 100 г
  • брашно от спелта - 110 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ванилия
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички съставки в купа и с помощта на ръцете си омесете тесто.

От тестото направете топчета с големина на орех и ги подредете в тавичката на разстояние 3-4 сантиметра едно от друго.

С ръце притиснете леко всяко топче.

Печете 14-15 минути в предварително загрята на 175°С фурна или докато ореховките не се напукат и не придобият лек и приятен загар.

Извадете тавата от фурната и оставете ореховките да изстинат, имайте предвид, че са меки докато са топли, но след като изстинат стават много приятно хрупкави.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар