Веган ореховки с аквафаба

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5151k2
Веган ореховки с аквафаба
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 4
03/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Хубаво е, когато винаги наблизо има кутия, пълна с веган ореховки с аквафаба"

Необходими Продукти

  • аквафаба - 100 мл (водата от 1 малко бурканче сварен нахут) + щипка сол
  • орехи - 160 г
  • кокосова захар - 50 г
  • кокосово брашно - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер смелете орехите заедно с кокосовата захар, но не много фино, хубаво е да има малки орехови парченца.

В купа с помощта на миксер разбийте нахутената вода заедно с щипка сол, по същия начин, както бихте разбили обикновени яйчни белтъци, на пухкав твърд сняг.

Добавете смлените орехи и внимателно разбъркайте с шпатула, ще се получи леко течна смес.

Добавете кокосовото брашно и разбъркайте внимателно, сместа ще се сгъсти значително, така че да може да оформите ореховките.

С лъжица вземете част от тестото и поставете в тава, покрита с хартия за печене, може да направите ореховките, колкото големи искате, аз ги направих малко по-големи от орех.

С влажни пръсти оформете ореховите сладки, като притискате леко, така че да не са много рошави.

Печете веган сладките 20 минути в предварително загрята на 170°С фурна, като в последните 2 минути намалете градусите на 150°С и пуснете вентилатора

Извадете от фурната и преместете веган ореховки с аквафаба на решетка да изстинат.

Съхранявайте в кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: