Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш с кисело мляко и череши

Шоколадов сладкиш с кисело мляко и череши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Шоколадов сладкиш с кисело мляко и череши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Шоколадов сладкиш с череши - идеален за хората, които не обичат страшно сладките десерти, а и винаги може да добавите още захар до постигане на желания вкус"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • пудра захар - 100 г
  • кисело мляко - 125 г
  • олио - 150 мл слънчогледово
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 3 с.л.
  • черен шоколад - 100 г
  • череши - 200 г без костилките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази рецепта черешите може да бъдат замразени или череши от конфитюр. В купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и какаото. Размесете добре сухите съставки.

В друга купа разбийте леко яйцата с кухненска тел, излейте олиото и добавете киселото мляко. Към течната смес на порции добавете сухата, бъркайки с лъжица.

Сложете едро настъргания шоколад. Застелете квадратна тава 28х28 см., ако ползвате кръгла 26 см. с хартия за печене.

Изсипете сместа, подравнете. Отгоре наредете черешите като леко ги притиснете за да потънат до половина. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса статична фурна за 20 мин.

Не го препичайте за да не стане сух. Обикновено сладкишите с олио са с влажна и сочна консистенция, но тук има какао и шоколад, които изсушават допълнително сместа.

Готовият сладкиш с кисело мляко и череши охладете на решетка. Поръсете с пудра захар и нарежете на квадрати.

Забележка: сладкишът не е сладък! Ако обичате по-сладки сладкиши може да увеличите двойно захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: