Кюфтета от тиквички и рикота

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16327167
06/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 170
  • Преглеждания за месеца1169
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките на едро ренде. Посолете и оставете 30 мин., за да се отдели водата. С ръка изстискайте водата.

Сложете настърганите тиквички в голяма купа. Добавете 100 г рикота, едно малко яйце, две с.л. настърган пармезан, две с.л. галета, овкусете със сол, ако е необходимо, поръсете с копър и черен пипер. Объркайте сместа.

Направете си малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашно и изпържете в сгорещено олио.

Извадете на кухненска салфетка да се отцеди излишната мазнина.

Кюфтетата може да изпечете във фурна, като ги наредите в намаслена тава и полеете всяко със супена лъжица олио.

Поднесете кюфтетата от тиквички с рикота в компания на кисело мляко, подправено с чесън и копър.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар