Пиле с рикота и билки

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Пиле с рикота и билки
Снимка: Елена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"Ароматът на печено пиле в кухнята не може да се сравни с нищо друго..."

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • извара - 300 г кашкавалена
  • топено сирене - 1 опаковка
  • чесън - 1 скилидка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • магданоз - 1 с.л. наситнен
  • масло - за намазване на пилето
  • бира - 250 мл (бяло вино)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно се отделя кожата на пилето от мускулатурата, така че да се образува джоб.

В купа се разбъркват изварата, топеното сирене, подправките. Овкусява се със сол и черен пипер допълнително.

В оформените джобчета над гърдите и бутчетата на пилето се напъхва плънката.

Отгоре пилето се намазва с масло, поставя се в тава и в нея се налива течност - бира, вино или вода.

Пече се до готовност. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: