Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с рикота и праскови

Кекс с рикота и праскови

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Кекс с рикота и праскови
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
13/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Божествено вкусен кекс, който непременно трябва да опитате!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр
  • брашно - 250 г
  • захар - 250 г
  • рикота - 250 г или извара
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 ампула или прахче
  • праскови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Прибавя се рикотата, а след нея - ванилията, размесваме отново. Пресяваме брашното. Към него прибавяме бакпулвера.

След това ги добавяме към яйчената смес разбърквайки за кратко до гладка смес с миксера на най-ниска степен.

Една част от прасковите нарязваме на кубчета и ги прибавяме към кексовата смес.

Всичко се обърква се и се изсипва в намаслена и набрашнена кексова форма.

Останалите праскови режем на тънки филийки и ги подреждаме най-отгоре.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

Опечения кекс поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: