Начин на приготвяне
Тиквичките се почистват и настъргват на ситно ренде. Посоляват се леко и оставят да си пуснат водата за около 25 мин, след което се изстискват добре. Фурната се загрява на 200 градуса.
Използва се голяма правоъгълна тава, по възможност тези, които идват с фурните, и се застила с хартия за печене.
Към отцедените тиквички се прибавят яйцата, нарязания на дребно копър, настърганото сирене, пасираните скилидки чесън и олиото.
Цялата смес се разбърква. Добавят се брашното и нишестето и отново обърква.
Сместа се разстила на хартията за печене. Пече се в загрята фурна за около 15 мин или до зачервяване на блата.
Готовият блат с тиквички се обръща върху влажна кърпа, отлепя се хартията.
Намазва се с крема сиренето и поръсва с копър. Върху него се нарежда шунка тънко нарязана.
Завива се рулото от тиквички и се стяга с кърпата.