Моето сполучливо домашно сирене

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Моето сполучливо домашно сирене
Снимка: Н.Акифова
1 / 7
05/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Най-вкусно е сиренето, когато си го приготвите сами, а ето и сполучлива рецепта за него"

Необходими Продукти

  • краве мляко - 5 л
  • мая за сирене - 1 к.л.
  • калций - 5 капки
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л. по желание
  • За съхранение
  • вода - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате млякото в голяма тенджера и слагате на котлона на среден огън да се свари. С термометър измервате - трябва да достигне около 38 градуса, когато достигне тая температура, снемате от котлона.

В малка купа слагате киселото мляко, мая за сирене и калций, разбърквате хубаво и сипвате сместа в тенджерата и пак разбърквате.

Сипвате сместа в тензух и оставяте да престои така около два часа да се изцеди водата. После слагате сиренето на чиния, режете на четири парчета и посолявате, ако искате.

Ако искате домашното сирене да е твърдо и да издържи много време, правите в една кутийка смес от 1 чаша вода, сол и лимонена киселина и оставяте сиренето вътре.

Така това сполучливо домашно сирене се запазва дълго време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И този калций откъде се купува ?
01.09.2023 14:11
Анонимен
Анонимен
Не е ли малко маята?
16.11.2022 17:48