Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Моето сполучливо имамбаялдъ

Моето сполучливо имамбаялдъ

Моето сполучливо имамбаялдъ
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Скоростта, с която гостите опразват чиниите е правопропорционална на това, колко сполучливо се е получила гозбата"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 3 щипки смлян
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се обелва част от кората ом по дължина. Да станаткато на ивици.

На всеки патладжан се прави и прорез по дължина, в който после ще се сложи и от плънката.

Патладжаните се слагат в купа с подсолена вода, за да се отстрани горчивината им. След около десет минути се изваждат и подсушават.

В тиган се загрява мазнина и патладжаните се изпържват в нея. Слагат се върху кухненска хартия, за да се отнеме част от мазнината, след което се прехвърлят в тава.

В същата мазнина (ако е необходимо се налива още малко) се задушават нарязаните на дребно лук, чесън и чушки. След като омекнат към тях се прибавят нарязаните на дребно или пасирани домати.

Сосът се овкусява със сол, захар, черен пипер и половин връзка магданоз, а след като се сгъсти с него се напълват патладжаните.

Ако има останал сос, той се разпределя отстрани в тавичката. За разкош сложих отстрани няколко чорбаджийски чушки, но това не е задължително.

Ястието се слага във фурната и се пече около 40-50 минути на 180 градуса. Сервира се поръсено с нарязан на дребно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: