Салата с киноа и бяла риба

08/09/2019
"Салатите отдавна не са това, което бяха, защото нови и свежи идеи дебнат отвсякъде "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • киноа - 40 г
  • бяла риба - 1 филе пангасиус, без кожа и кости
  • айсберг - 1/4 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сушени домати - 25 г мариновани, хидратирани
  • орехи - 25 г
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • зехтин - около 5 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Киноата се сварява според указанията на пакета, отцежда се и се оставя да изстине. Може да се разбърка с малко зехтин, за да не слепват зрънцата.

2. Почистеното от кожа и кости филе от бяла риба се пошира във вряща подсолена вода и също се оставя да изстине.

3. Айсбергът се нарязва на ленти, а моркова се настъргва. Сушените домати и орехите се накълцват на парченца и всичко се смесва в купа.

4. Приготвя се дресинг от зехтина, лимоновия сок, меда и сол на вкус.

5. В купата при зеленчуците и орехите се сипва киноата и накъсани парченца от половината рибно филе. Слага се дресингът и се обърква добре.

6. Салатата се прехвърля в плато за сервиране и отгоре се полагат големи парчета от другата половина пангасиус.

Добър апетит.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар