Начин на приготвяне
За изготвянето на тази рецепта е най- лесно да се работи с блендер, защото за секунди ще имате готово тесто.
Слагате всички продукти на парченца в каната на уреда, сипвате си направо и брашното вътре и пускате на максимални обороти.
Готовата смес изсипвате върху плот и омесвате гладко тесто.
Ако ще приготвяте на ръка, трябва да настържете на много фино ренде сирената, бекона да скълцате на много ситно, сусама може и да сложите така, без да го мелите.
Сипвате брашната в купа у към тях нарязвате маслото на парченца. Втривате с пръсти до получаване на трохи, след това добавяте всичко останало и омесвате. Ако ви е твърдо тестото си добавяте мъничко мляко или вода.
Откъсвате от тестото парченца и с длани втривате до оформяне на дълги фитили, поръсвайте със сусам, след това ги подреждате на малко разстояние в тавичка застлана с хартия за печене.
За да залепва добре сусамът може да намажете предварително с белтък.
Печете гризините на 180 градуса, на два пъти в предварително загрята фурна за около 15 минути всяка тава или до златист загар.
Когато ги извадите от фурната все още ще са меки, но щом изстинат се втвърдяват и стават хрупкави.
Толкова са вкусни и неустоими, че изчезват за секунди!
Опитайте и споделете!