Начин на приготвяне
Разбъркваме яйцето с разтопеното масло и хималайска сол. След което добавяме постепенно брашното и бакпулвера, докато разбъркваме.
Бакпулвера по желание можем да заменим с 2 лъжици кисело мляко с щипка сода /един от двата набухвателя използваме/.
Добавяме и хладката вода до получаване на пухкаво тесто, след което завиваме в прозрачно фолио и оставяме в хладилника за около 30 минутки, да отпочине.
След което го разстиламе и оформяме тънки лентички или каквито форми желаете. Намазваме всяка солетка с жълтък отгоре. Поръсваме леко със сол и сухи подправки по желание.
Аз ги поръсих и с трите, като не ги смесих, а разделих изделията на три и поръсих всяка една част със съответна билка. Получиха се много ароматни и вкусни гризини с билки.
Слагаме ги да се пекат в тавичка върху хартия за печене, която сме намазнили с масло /или зехтин/, в предварително загрята фурна на 230 градуса, за около 15-тина минутки или до готовност.
Гризините ни са готови!