Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Пълнозърнести гризини с орехи

Пълнозърнести гризини с орехи

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Пълнозърнести гризини с орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"За всички, които обичат да хапват нещо между храненията - пълнозърнести гризини с орехи"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 150 г
  • ръжено брашно - 50 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 110 - 120 мл
  • орехи - 50 - 70 г
  • сол - 1 с.л.
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашната в една обща купа, направете кладенче по средата и изсипете водата със зехтина.

Замесете еластично брашно, като може да има нужда от още малко вода или брашно, твърде индивидуално е.

След като се получи една добра топка тесто добавете орехите, като преди това сте ги минали през чопър до желаната големина, желателно е да са възможно на ситно нарязани. Добавете сол и кимион на вкуси замесете отново.

Оставете да почине на стайна температура, след което разстелете върху набрашнен плот и нарежете гризините на желаните фигури.

Печете върху хартия за печене на 200 градуса за около 30-40 минути зависи от дебелината на гризините.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: