Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Пълнозърнести гризини със сусам

Пълнозърнести гризини със сусам

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пълнозърнести гризини със сусам7 / 7
08/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"То се е видяло, че все нещо ще искат децата да гризкат, тогава тези гризини са перфектното решение"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 115 г (от пшеница, спелта или лимец)
  • бяло брашно - 65 г
  • сусам - 2 - 3 с.л. за тестото+за обилно поръсване
  • проволоне - 60 г
  • моцарела - 40 г зряла
  • топено сирене - 30 г
  • пушен бекон - 45 г
  • масло - 100 г студено
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За изготвянето на тази рецепта е най- лесно да се работи с блендер, защото за секунди ще имате готово тесто.

Слагате всички продукти на парченца в каната на уреда, сипвате си направо и брашното вътре и пускате на максимални обороти.

Готовата смес изсипвате върху плот и омесвате гладко тесто.

Ако ще приготвяте на ръка, трябва да настържете на много фино ренде сирената, бекона да скълцате на много ситно, сусама може и да сложите така, без да го мелите.

Сипвате брашната в купа у към тях нарязвате маслото на парченца. Втривате с пръсти до получаване на трохи, след това добавяте всичко останало и омесвате. Ако ви е твърдо тестото си добавяте мъничко мляко или вода.

Откъсвате от тестото парченца и с длани втривате до оформяне на дълги фитили, поръсвайте със сусам, след това ги подреждате на малко разстояние в тавичка застлана с хартия за печене.

За да залепва добре сусамът може да намажете предварително с белтък.

Печете гризините на 180 градуса, на два пъти в предварително загрята фурна за около 15 минути всяка тава или до златист загар.

Когато ги извадите от фурната все още ще са меки, но щом изстинат се втвърдяват и стават хрупкави.

Толкова са вкусни и неустоими, че изчезват за секунди!

Опитайте и споделете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: