Начин на приготвяне
Почистете рибата, като отстраните вътрешностите, главите и перките, измийте и нарежете на желаните от вас парчета и оставете да се прецеди.
Подредете парчетата риба в тава, посолете и поръсете с черен пипер и залейте с лимоновия сок.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до лек златист загар.
Докато рибата се пече, запържете за кратко нарязаните на ситно лук и чушка, моркова, нарязан на тънки колелца в разтопеното в олио масло. Добавете ориза и комбинираната подправка за риба и запържете за кратко.
Разпределете пържените зеленчуци с ориз в тавата върху печената риба. Прибавете обеления и нарязан на малки кубчета домат, налейте 3 ч.ч. гореща вода, разбъркайте леко и поставете тавата в нагрятата фурна.
Печете до готовност на ориза, извадете тавата и я завийте с алуминиево фолио, за да се задуши ястието за около 10-15 минути, сервирайте.