Кебап за начинаещи

ГеновеваГеновеваЧирак8412187
09/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца460
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 2 глави
  • червени чушки - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • червено вино - 100 мл
  • фикс за винен кебап - 1 бр. на Маги
  • олио
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на хапки. Слага се да се задуши в мазнина, като се разбърква непрестанно.

Добавя се нарязания лук и червената чушка и се разбърква хубаво. Задушава се за няколко минути и се добавя червеният пипер и брашното, след което изсипваме в тенджерата виното, разбъркваме и затваряме с капака да се задуши месото.

През това време разтворете фикса за винен кебап в купа с вода, както е написано на опаковката.

След около 5 минути добавете разтворения фикс към свинското, разбъркайте и оставете да къкри манджата на бавен огън под капак.

Разбърквайте периодично.

След като месото е сготвено и сосът се е сгъстил, яденето е готово, овкусете го със сол и черен пипер.

Ако Ви се вижда рядък сосът, го сгъстете с още брашно, разтворени в малко студена вода.

Кебапът за начинаещи се сервира топъл с гарнитура от задушен бял ориз със зеленчуци.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар