Начин на приготвяне
Месото се реже на хапки. Слага се да се задуши в мазнина, като се разбърква непрестанно.
Добавя се нарязания лук и червената чушка и се разбърква хубаво. Задушава се за няколко минути и се добавя червеният пипер и брашното, след което изсипваме в тенджерата виното, разбъркваме и затваряме с капака да се задуши месото.
През това време разтворете фикса за винен кебап в купа с вода, както е написано на опаковката.
След около 5 минути добавете разтворения фикс към свинското, разбъркайте и оставете да къкри манджата на бавен огън под капак.
Разбърквайте периодично.
След като месото е сготвено и сосът се е сгъстил, яденето е готово, овкусете го със сол и черен пипер.
Ако Ви се вижда рядък сосът, го сгъстете с още брашно, разтворени в малко студена вода.
Кебапът за начинаещи се сервира топъл с гарнитура от задушен бял ориз със зеленчуци.
Да ви е сладко!