Къри кебап

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Къри кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 900 г смляно
  • копър - 3 ч.л. на прах
  • джинджифил - 1.5 ч.л. на прах
  • чили - 1.5 ч.л.
  • кардамон - 6 бр. черен
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • За соса Грейви
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • карамфил - 8 бр.
  • канела - 1 пръчица
  • домати - 4 бр.
  • доматено пюрре - 1 с.л.
  • чили - 2 с.л. на прах
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете копъра с джинджифила. Добавете кардамона и овкусете с подправките агнешката кайма. Добавете олиото, сол на вкус и яйцата. Оформете кебапчета с големина около 7 см. Наредете ги в тава.

За да направите соса грейви, разбъркайте добре киселото мляко. Загрейте олио в тиган, добавете карамфила и канелата, а след една минута - и доматите.

Запържете, докато течността от доматите се изпари. Добавете доматеното пюре. Добавете чилиото и запържете за още 1 минута, прибавете киселото мляко.

Разбъркайте и добавете копъра и динджифила, гответе още 5 минути. Прибавете 5 ч.ч. топла вода и кипнете. Внимателно наредете кебапчетата и оставете да се готвят 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: