Начин на приготвяне
Започва се с каймата, слага се в тиган с капак на бавен огън. Разбърква се периодично, докато стане на трохи, слага се сол и 1 ч.л. червен пипер.
Когато каймата е готова, се изкарва от тигана, и се оставя на страна. Моята кайма е домашна и пусна повече мазнина, затова аз махам голяма част от нея, преди да продължа в същия тиган.
Запържват се лукът и морковът до омекване, добавя се нарязаната чушка, когато омекне и чушката се слагат нарязаните на ситно домати, които предварително са обелени. Прибавят се подправките.
След като е готова сместа, се слага измитият ориз, каймата и 1 ч.ч вода. Периодично се долива още вода, сместа се готви до полусготвен ориз.
Предварително почистените от дръжките чушки се пълнят и се нареждат в тава, добавя се вода до половината на пълнените чушки и се пекат във фурна, загрята на 150°С с вентилатор или 170°С без вентилатор за около 45 минути.
Да ви е сладко с тези пълнени чушки с агнешка кайма.