Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с гъби и кайма

Пълнени чушки с гъби и кайма

Пълнени чушки с гъби и кайма
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Ние сме най-верните почитатели на групата Пълнени чушки, навсякъде следваме миризмата им"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр.
  • кайма - 250 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семенната част.

Почистете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в загрятото олио. Прибавете почистените и нарязани на ситно гъби. Разбъркайте.

Прибавете каймата и пържете при непрекъснато бъркане. Измийте ориза и го прибавете към плънката. Разбъркайте до еднородност.

Овкусете със сол, черен и червен пипер. Напълнете чушките и ги наредете в подходяща тава. Налейте топла вода до средата на на тавата.

Изпечете пълнените чушки в загрята фурна до кафеникав загар. По средата на печенето обърнете чушките, за да се изпекат и от двете страни равномерно.

Пълнените чушки с гъби и кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: