Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с агнешка кайма

Пълнени чушки с агнешка кайма

RadkaRadka
Новак
84627
Пълнени чушки с агнешка кайма8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 400 г
  • ориз - 1 ч.ч
  • чушки - 10 бр
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр
  • моркови - 1 бр
  • чушки - 1 за плънката
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сминдух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започва се с каймата, слага се в тиган с капак на бавен огън. Разбърква се периодично, докато стане на трохи, слага се сол и 1 ч.л. червен пипер.

Когато каймата е готова, се изкарва от тигана, и се оставя на страна. Моята кайма е домашна и пусна повече мазнина, затова аз махам голяма част от нея, преди да продължа в същия тиган.

Запържват се лукът и морковът до омекване, добавя се нарязаната чушка, когато омекне и чушката се слагат нарязаните на ситно домати, които предварително са обелени. Прибавят се подправките.

След като е готова сместа, се слага измитият ориз, каймата и 1 ч.ч вода. Периодично се долива още вода, сместа се готви до полусготвен ориз.

Предварително почистените от дръжките чушки се пълнят и се нареждат в тава, добавя се вода до половината на пълнените чушки и се пекат във фурна, загрята на 150°С с вентилатор или 170°С без вентилатор за около 45 минути.

Да ви е сладко с тези пълнени чушки с агнешка кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: