Начин на приготвяне
Измита и почистена риба се наряза на едри порции или шайби. Поръсва се със сол и малко черен пипер.
Нарязва се ситно лук, моркови на полумесеци, зелен фасул на парчета. В тиган със загрято олио запържваме лук, моркови и зелен фасул, поръсени със сол.
Когато омекнат, добавяме домати, захар 1 с.л. равна, сол, дафинов лист, наливаме 150 мл вода и оставяме да поври тихо за кратко.
Прехвърля се зеленчуковата смес в тава, поръсваме с риган и магданоз.
Рибата се овалва в брашно и се изтупва излишното.
Нарежда се отгоре, половината да потъне в доматената смес.
Печем в загрята фурна 180°C около 20 минути.
Изважда се и с четка се намазваме рибата с олио, връщаме и запичаме още 20 минути или до хрупкава и златиста коричка.
Много вкусна комбинация!
Добър апетит!