Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия на фурна със зелен фасул, лук и домати

Скумрия на фурна със зелен фасул, лук и домати

Скумрия на фурна със зелен фасул, лук и домати
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • зелен фасул - 2 шепи
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр
  • брашно - за овалване на рибата
  • домати - 500 г консерва
  • риган
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита и почистена риба се наряза на едри порции или шайби. Поръсва се със сол и малко черен пипер.

Нарязва се ситно лук, моркови на полумесеци, зелен фасул на парчета. В тиган със загрято олио запържваме лук, моркови и зелен фасул, поръсени със сол.

Когато омекнат, добавяме домати, захар 1 с.л. равна, сол, дафинов лист, наливаме 150 мл вода и оставяме да поври тихо за кратко.

Прехвърля се зеленчуковата смес в тава, поръсваме с риган и магданоз.

Рибата се овалва в брашно и се изтупва излишното.

Нарежда се отгоре, половината да потъне в доматената смес.

Печем в загрята фурна 180°C около 20 минути.

Изважда се и с четка се намазваме рибата с олио, връщаме и запичаме още 20 минути или до хрупкава и златиста коричка.

Много вкусна комбинация!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: