Начин на приготвяне
Измиваме патешкото месо и го нарязваме на порции. Заливаме с вода и кипваме за 5 минути.
Изливаме водата, измиваме хубаво порциите месо и наливаме чиста, топла вода (приблизително 6-7 чаени чаши).
Слагаме да се вари месото за 10-15 минути. Когато поуври (запазваме бульона от варенето), прехвърляме месото в огнеупорна тавичка с капак.
Поръсваме патешкото с подправките, посоляваме, слагаме настърган лук, добавяме червен и черен пипер и царевично брашно. Бульона от варенето, прецеждаме през цедка.
Отделяме с лъжица част от мазнината от бульона понеже патешкото месо е по-мазничко. Наливаме към месото в тавичката 2 чаени чаши от бульона.
Покриваме тавичката с капак и слагаме във фурната. Включваме на 200 градуса и печем приблизително 35-40 минути.
Като се позапече месото, добавяме зеления фасул от консерва, който сме отцедили и изплакнали с вода.
Наливаме в тавата още 1-2 чаени чаши бульон или вода и печем ястието още 30-40 минути. Патешкото месо е по - жилаво и изисква по-продължителна термична обработка.