Чобански омлет на фурна

13/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 969
  • Преглеждания за месеца745
  • Преглеждания за седмицата78
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесен за закуска или лека вечеря.

В купа се разбиват яйцата с щипка сол. Добавя се малка лъжичка меко масло, натрошено овче сирене, счукан на ситно сухар, една-две филии без кората - само средата.

Прибавя се киселото мляко и с вилица се разбърква омлетената смес.

Сипва се в тавичка, ползвах хартия за печене, но може и тавичката да се намаже с масло и тогава сипваме омлета.

Печем в загрята фурна 180°C да стегне около 20-25 минути.

Сервираме чобанския омлет с люта чушка и зеленчуци.

Много е вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар