Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата с щипка сол. Добавя се млякото.една лъжица олио и брашното. Отделно се разбиват двата белтъка с друга щипка сол на сняг, не с прекалено твърди върхове.
Двете смеси се съединяват, като белтъците внимателно се добавят към целите яйца.
Подправя се с черен пипер, но не е задължително.
Хартия за печене се намазнява с една лъжица олио или зехтин, постила се в тава и върху нея се разстила омлетът на толкова тънък пласт, колкото искате.
Пече се за в затоплена на 180 градуса фурна докато стегне и малко почервенее - 3-4-5 минути, зависи на колко дебел пласт е, но не се препича, защото изсъхва.
Пухкавият омлет на фурна се сервира с най разнообразни плънки, на мен любим ми е с тънки резени домат и шунка.
Поръсва се с магданоз и се консумира току що изваден от фурната.
Опитайте, по-здравословно е!