Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Пухкав и сочен омлет на фурна

Пухкав и сочен омлет на фурна

Krasi VangelovKrasi Vangelov
Чирак
1813353
Пухкав и сочен омлет на фурна
Снимка: Krasi Vangelov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"И вие ли искате да се научите да правите пухкав и сочен омлет на фурна - много е лесно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л. по желание за сгъстяване
  • сол - на вкус
  • зехтин - или 2 с.л. олио
  • черен пипер - 1 щипка
  • Плънка
  • шунка
  • домати - или по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с щипка сол. Добавя се млякото.една лъжица олио и брашното. Отделно се разбиват двата белтъка с друга щипка сол на сняг, не с прекалено твърди върхове.

Двете смеси се съединяват, като белтъците внимателно се добавят към целите яйца.

Подправя се с черен пипер, но не е задължително.

Хартия за печене се намазнява с една лъжица олио или зехтин, постила се в тава и върху нея се разстила омлетът на толкова тънък пласт, колкото искате.

Пече се за в затоплена на 180 градуса фурна докато стегне и малко почервенее - 3-4-5 минути, зависи на колко дебел пласт е, но не се препича, защото изсъхва.

Пухкавият омлет на фурна се сервира с най разнообразни плънки, на мен любим ми е с тънки резени домат и шунка.

Поръсва се с магданоз и се консумира току що изваден от фурната.

Опитайте, по-здравословно е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: