Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет на фурна с кашкавалена коричка

Омлет на фурна с кашкавалена коричка

Омлет на фурна с кашкавалена коричка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Богат, ароматен и с хрупкава коричка - така можем най-точно да опишем този страхотен омлет, който е и здравословен, защото ще се приготвя без пържене"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр. червени от буркан
  • червен лук - 1 средна глава
  • колбас - 100 г по избор
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 6 - 7 яйца
  • магданоз
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука, измиваме го под течаща вода и за известно време го поставяме в хладилника. Това го правим, за да предотвратим появата на сълзи. Нарязваме го на кубчета. Пипера го вадим от буркана и режем също на кубчета. Нарязваме магданоза.

Вземаме малка тавичка в случая аз съм взела правоъгълна йенска тава, където разбъркваме зеленчуците заедно с колбаса и магданоза.

Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал. Разбиваме яйцата заедно с прясното мляко и олиото добавяме и подправките, черния пипер и солта.

Готовата смес изсипваме отгоре върху кашкавала. Слагаме омлета във фурната и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: