Кълцано кьопоолу с орехи

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1489140515225
13/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо612
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр.
  • червен пипер - 3 бр.
  • зелен пипер - 4 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч (смлени)
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кълцаното кьопоолу с орехи патладжанът и чушките се изпичат и обелват.

Слагат се да се изцеждат, а когато хубаво са отцедени, се нарязват на ситно.

Орехите се смилат или се счукват заедно със чесъна.

Смесвате хубаво орехите, чесъна, патладжана и чушките.

Овкусявате със сол и олио, по желание може да загреете олиото, да не е сурово. Въпрос на вкус е.

След като хубаво объркате кьопоолуто сервирате гарнирано с магданоз.

Това е една много вкусна лятна разядка, подходяща и за студена ракия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар