Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Шоколадов ганаш за торти и сладкиши

Шоколадов ганаш за торти и сладкиши

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Шоколадов ганаш за торти и сладкиши
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
21/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Няма как да направите вкусна торта, без да знаете как се приготвя шоколадов ганаш за торти и сладкиши, а ние имаме точната рецепта"

Необходими Продукти

  • сметана - 150 мл течна, сладкарска
  • шоколад - 100 г за готвене /тъмен/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е най-обикновеният шоколадов ганаш за торти и сладкиши.

В малък съд се сипва сладкарската сметана. Слага се на умерен огън и се оставя да клокне, като се разбърква непрекъснато да не залепне. След като сметаната се сгорещи добре, съдът се оттегля от огъня. Прибавя се тъмният шоколад, начупен на кубчета.

Оставя се да престои за кратко, като се разбърква до пълното разтопяване на шоколада. Ще се получи лъскава кафява течност. Съдът се покрива с найлоново фолио, докато се поохлади сместа.

С готовия шоколадов ганаш се залива готовият сладкиш или торта, които са подготвени и измазани със сметанов крем.

Шоколадовият ганаш се разстила равномерно. Ако тортата ви е подредена в ринг, то ганашът също се излива във формата.

Другият вариант е да се остави да потече отстрани по тортата на тънки струйки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: