Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с кайма, гъби и ориз

Зелеви сарми с кайма, гъби и ориз

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Зелеви сарми с кайма, гъби и ориз
Снимка: Румяна милчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Всяка сложена зелка в бидона си мечтае да се превърне във вкусни зелеви сарми и да бъде изядена с удоволствие"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • целина - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • гъби - 3 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • шарен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и моркова на много ситно. Загряваме олиото и прибавяме морковите и след 3-4 мин. и лука, пържим още 2-3 мин.

Прибавяме и каймата, като бъркаме и я надробяваме на ситно и пържим 3-4 мин. Гъбите и тях нарязваме на много ситно и ги слагаме да се пържат с морковите, каймата и лука за 2-3 мин.

Прибавяме целината, чубрица, шарения пипер, сол и червен пипер, разбъркваме и добавяме 1 в.ч. вода. Оставяме на котлона 2-3 мин. да ври и махаме.

Разделяме листата от киселата зелка и върху всяко листо слагаме от сместа, завиваме ги хубаво и редим в тава. Като се напълни тавата слагаме вода колкото да ги покрие.

Слагаме да се готвят в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност. Готовите сарми може да сервирате с бял сос по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rumen Drosos
Rumen Drosos
Оризът къде е? Не се споменава кога се слага.
14.12.2017 19:33
11