Копринени ябълкови палачинки с цели парченца плод

16/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене18 мин.
Общо28 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо601
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 бр. (200 г почистени и обелени)
  • ром - 30 мл или сладко десертно вино
  • лимонов сок - няколко капки
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 240 мл
  • вода - 30 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • ванилова захар - 2 ч.л.
  • олио - 1 с.л. (10 г)
  • масло - за намазняване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и почистени ябълки нарежете на тънки полумесеци. Залейте със алкохола и капките цитрусов сок и оставете да престоят така до момента, в който ще бъдат използвани.

Разбийте яйцата със солта и ваниловата захар. Добавете прясното мляко, водата, олиото и накрая брашното, като продължавате да разбивате на бавна скорост до получаване на хомогенна смес. Може да ви се стори рядка, но на този етап не добавяйте повече брашно.

Приберете в хладилник за 1 час. Така сместа ще се сгъсти, но ако накрая отново ви се види, че е твърде течна, сложете съвсем малко брашно.

Намазнете с масло дъното на тиган с незалепващо дъно, загрейте го на умерен огън.

Сложете ябълковите парченца в сместа за палачинките и разбъркайте.

Когато тиганът се нагрее, слагайте по черпак от палачинковата смес и разпределяйте равномерно по дъното както нея, така и парченцата от плода.

Печете 2 минутки от едната страна, след това обърнете за минутка и от другата. Това време е ориентировъчно, вие може да ги приготвите със загар, какъвто ви харесва.

Поднесете вкусните ябълкови палачинки топли.

Да ви е сладко!

* Ако приготвяте палачинките за деца, заменете алкохола с безалкохолен плодов ликьор.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар