Начин на приготвяне
Изберете гъби с правилна форма и шапчици, подходящи за пълнене.
Добър вариант е печурката, но в тази рецепта аз избрах шийтаке, за да я направя от обикновена на малко по-интересна и различна.
Отрежете пънчетата на гъбите (ако ползвате печурки пък, просто ги отчупете внимателно в основата).
Почистете хубаво шапчиците с влажна чиста кърпа и подредете в тавичка, покрита с алуминиево фолио или хартия за печене, леко намазнена - ролята им е единствено, за да не загаря и залепва по тавичката част от плънката, в случай че излезе и се разлее в някакъв момент.
Разбийте голямо яйце и в него настържете кашкавала, от него може да сложите толкова, колкото прецените, че е достатъчно, за да напълни шапчиците. Добавете щипка сол и разбъркайте.
Във всяка гъбена гугличка сложете по половин чаена лъжичка зехтин и по една-две тънки филийки чесън. Посолете леко, напълнете с приготвената плънка и за завършек поръсете с пикантен фино смлян черен пипер.
Изпечете гъбките в загрята на 200 градуса фурна, докато почервенеят.
Поднесете пълнените гъби топли, украсени по ваш вкус.
Добър апетит с тези пълнени гъби с яйца и кашкавал!