Начин на приготвяне
Почистваме гъбите и отделяме пънчетата от тях.
В наматлена с олио тавичка ги нареждаме с шапчиците надолу, поръсваме ги с малко сол и във всяка една поставяме по малко масло, а около тях слагаме пънчетата.
Приготвяме си в купа сместа за пълнене - пресоваме скилидките чесън и ги смесваме с настъргания на едро кашкавал . Сместа разпределяме върху гъбите и поръсваме отгоре с малко черен пипер.
Печем пълнените гъби на загрята фурна на 200 градуса с вентилатор.
Малко преди да са готови, включваме фурната само на горен реотан, докато се запече кашкавалът.
Пълнени гъби с кашкавал и чесън може да сервираме с богата свежа салата.
Коментари