Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби с месо и кашкавал

Пълнени гъби с месо и кашкавал

BirgulBirgul
Чирак
716111802801
Пълнени гъби с месо и кашкавал
Снимка: Birgul
1 / 5
11/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Как напълнихме тези гъбки с приготвената плънка, вижте в рецептата"

Необходими Продукти

  • гъби - 10 бр.
  • свинско месо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 60 мл
  • кашкавал - 200 г
  • краве масло - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лютеница - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-първо отстраних пънчетата на гъбите, почистих ги и ги подредих в подходяща тава.

След което нарязах на дребно лука и леко го позапържих.

И следователно към лука добавих също на дребно нарязаните пънчета, месо и сол.

Когато си промени цвета месото, добавих червения и черния пипер, след което разбърках и отстраних от котлона.

След което напълних гъбите с плънката, която ми остана. И по-отгоре на всяка сложих по малко краве масло.

След това покрих тавата с алуминиево фолио и ги сложих да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35 минутки.

След това, когато бяха готови, ги извадих, след което махнах фолиото.

Изсипах около гъбите останалата плънка с лютеницата, след което ги поръсих с настъргания кашкавал.

И за финал на пълнените гъби, ги сложих за още 10 минути, да се попекат.

И ето...Имаме нашите пълнени гъби с месо и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: