Начин на приготвяне
Първо, измивам и почиствам пиперките. Нарязвам лука, моркова и скилидките чесън на дребно.
Приготвям си тиган и в него изсипвам зехтина и нарязаните зеленчуци, задушавам около 5 минути, след което добавям каймата, задушавам 3-4 мин, добавям вино (бяло или червено, каквото имате - и с двата вида вино става ароматен и вкусен).
Добавям и консервата домати, босилека, задушавам кратко, разбърквам и пълня пиперките с полуготовия сос.
Ако ви остане от сместа, разпределете в тавичката около пиперките.
Подреждам пълнените пиперки в тавичка и поставям във фурната да се сготвят.
Изпичам пълнени чушки болонезе на 200-220 градуса за около 45-60 минути (зависи от фурната как пече).
Невероятно вкусно се съчетават пълнените пиперки с кайма със соса Болонезе.
Пожелавам ви приятно приготвяне и вкусно хапване!