Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени Чушки Болонезе - с кайма и доматен сос

Пълнени Чушки Болонезе - с кайма и доматен сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пълнени Чушки Болонезе - с кайма и доматен сос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"През следващите няколко часа не ни търсете - ще се опитваме да подобрим рекорда по най-много изядени пълнени чушки"

Необходими Продукти

  • кайма - 450 г
  • пиперки - 4 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • черен пипер
  • босилек
  • домати - 300 мл консерва
  • вино - 30 - 50 мл
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измивам и почиствам пиперките. Нарязвам лука, моркова и скилидките чесън на дребно.

Приготвям си тиган и в него изсипвам зехтина и нарязаните зеленчуци, задушавам около 5 минути, след което добавям каймата, задушавам 3-4 мин, добавям вино (бяло или червено, каквото имате - и с двата вида вино става ароматен и вкусен).

Добавям и консервата домати, босилека, задушавам кратко, разбърквам и пълня пиперките с полуготовия сос.

Ако ви остане от сместа, разпределете в тавичката около пиперките.

Подреждам пълнените пиперки в тавичка и поставям във фурната да се сготвят.

Изпичам пълнени чушки болонезе на 200-220 градуса за около 45-60 минути (зависи от фурната как пече).

Невероятно вкусно се съчетават пълнените пиперки с кайма със соса Болонезе.

Пожелавам ви приятно приготвяне и вкусно хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: