Начин на приготвяне
Беконът се нарязва на ситно и се обърква с каймата и подправките. Чушките се пълнят и се нареждат в намазнена тава. Сипва се вода, колкото да покрие дъното, и се пекат на 200°C до приятен загар.
Ориз:
В дълбок съд се запържва една глава нарязан на ситно кромид лук. Добавя се 1 ч.ч. ориз и щом леко промени цвета си, се наливат 3 ч.ч. гореща вода.
Изстискват се няколко капки сок от лимон и се овкусява с черен пипер и сол.
След като заври, се затваря плътно, маха се от котлона и се оставя, докато оризът поеме водата.
Доматен сос:
Доматите се рендосват и се запържват на слаб огън до изпаряване на водата.
Малко преди да се махнат от огъня, се добавя нарязан чесън, сол и магданоз.
Пълнените чушки се поставят върху доматения сос и се поднасят с ориз.
Пълнените чушки с кайма и бекон в доматен сос са много вкусни.
Коментари