Френска леща яхния

17/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо526
  • Преглеждания за месеца271
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените зеленчуци се нарязват на ситно. Задушваме в зехтин нарязан лук, морков, червена чушка и скилидки чесън да омекнат.

Добавя се малка лъжичка червен пипер, наливаме вода около 1 литър и оставяме да заври.

Лещата се измива, прибавя се във врялата зеленчукова смес и когато набъбне, добавяме още гореща вода да се свари, а това става бързо за около 20 -25 минути.

Към омекналата леща прибавяме сол на вкус.

В тиган с масло се загрява и прибавяме още 1 ч.л. червен пипер, разбърква се за кратко и сипваме отново при лещата.

Когато клокне, е готова и се изключва.

Може да поръсим лещата яхния с чубрица и сервираме!

Много е вкусна тази френска леща яхния!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар