Домашна сладоледена торта

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
309
2k
585
421
17/09/2019
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо628
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сладоледена Торта

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до побеляване. Смесете брашното, бакпулвера, ванилията и какаото в купа и към тази смес постепенно добавете яйцата (при непрекъснато бъркане до получаване на хомогенна смес).

Намаслете кръгла тава за печене с диаметър 20 см. Изсипете сместа в нея и печете 30 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовия блат оставете да се охлади, извадете от тавичката и разрежете на 2 (така че да получите 2 блата).

След това пригответе банановия крем, като пасирате в блендер бананите, меда и маслото.

Накрая забъркайте и кокосовия крем. Разбийте сметаната и пудрата захар и започнете да добавяте на порции студеното кокосово мляко (като не спирате да разбивате).

Така приготвен приберете крема в хладилник.

Сложете единия блат в чинията, в която ще сервирате тортата, и отгоре му поставете подходящ ринг (диаметър 20 см)

Намажете блата с банановия крем и допълнете с 1/2 от охладения сметанов. Приберете във фризер за 30 мин, след което извадете, освободете от ринга и поставете отгоре 2-я блат.

Облечете така сглобената сладоледена торта с останалата част от сметановия крем и пъхнете във фризера за още 30 мин.

Извадете домашната сладоледена торта и я декорирайте с пурички, малинки, мед и др.

Върнете във фризера за поне 2 часа

Метална щипка за торти и сладки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална щипка за торти и сладки
11.99 лв.
Виж ››

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар