Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини със смокини и лешници

Мъфини със смокини и лешници

Мъфини със смокини и лешници
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 150 г
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 к.ч. бяло
  • оризово брашно - 1/2 к.ч.
  • сладко от смокини - 1 к. ч. (само плод)
  • лешници - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С телена бъркалка се разбиват яйцата с кафява захар и ванилия. Добавя се олио, а в кисело мляко се разбърква бакпулверът да шупне и прибавяме в яйчената смес.

Накрая се прибавя бяло брашно и лъжица по лъжица от оризовото брашно, за да се получи гъста смес.

Плодовете от сладко от смокини се отцеждат и нарязани на парченца се смесват със тестото.

В голяма форма за 6 мъфина върху хартиени кошнички се сипва от сместа, не догоре, и поръсваме със смлени лешници.

Печем в загрята фурна на 170 градуса, докато забита клечка излезе суха. Изваждат се и ако искате поръсете с пудра захар, но може и така да се хапнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: